צור עמנו קשר:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

יזמות מזון


לאנשים רבים הקמת עסק בתחום המזון, בין אם זו מסעדה, בית קפה או בר, נחשבת בגין הגשמה של חלום. תחום יזמות המזון, על מגוון הנישות השונות בו, הינו בין תחומי הפעילות המורכבים ביותר לניהול עסקי, הן בשל העובדה שזהו תחום תחרותי ומשתנה, הן בגלל הצורך לעבוד עם אנשים, הן בגלל האמוציות והרגשות הנלווים להקמת עסק שכזה והן בגלל ההשקעות הגבוהות הנדרשות להקמתו.
תהליך נכון של הקמת עסק מזון משפיע רבות על הסיכוי של העסק להצליח. איך לעמוד בדרישות משרד הבריאות, איך לעמוד ולהתנהל מול מספר רב של ספקים ובעלי מקצוע, ואיך לנהל תקציב כספי גבוה.
קורס יזמות מזון של בית הספר ליזמות עסקית יקנה לכם ידע, דגשים וכלים אפקטיביים להקמה וניהול נכון של עסק מזון – בין אם זו הקמת מסעדה, בר, בית קפה או קונדיטוריה.


לבית ספר ליזמות עסקית 3 קורסים הקשורים ליזמות מזון:

קורס יזמות להקמת מסעדות – הקמת מסעדה היא אחת הפעולות המורכבות בעולם העסקי הן בשל אופי הפעילות העסקית והן בשל ההשקעות הגבוהות הנדרשות בו. קורס יזמות בתחום המסעדות יעניק ללומדים בו – את כל הכלים הנדרשים להקמת מסעדה מצליחה – החל משלב התכנית העסקית, רישוי העסקים ועד לניהול העובדים ובניית התפריט. למידע נוסף על הקורס לחצו כאן

קורס יזמות להקמת ברים - כמעט כל חבורת בנים משתעשעת ברעיון כי בידה המפתח להביא את הבשורה לחיי הלילה וכי השותפות ביניהם תוביל לפתיחת בר שישנה את חיי הלילה של האנשים השונים. בפועל פתיחת בר - כמו כל הקמת עסק - היא נושא סבוך שמצריך הבנה והתמצאות, וממש לא רק באלכוהול. קורס יזמות להקמת ברים ילמד אתכם את הכלים הבסיסיים שיש לדעת עוד לפני החתימה על חוזה השכירות, בהם שיווק, חשיבות ההגשה והאירוח, התנהלות נכונה עם לקוחות וספקים, הבנה של מותגי האלכוהול השונים ועוד. למידע נוסף על הקורס לחצו כאן

קורס להקמת בתי קפה/קונדיטוריות - קורס הקמת וניהול בתי קפה וקונדיטוריות יעניק לכם ידע נרחב בשלל אספקטים הקשורים לפתיחת עסק, בדגש על פתיחת עסקי מזון: החל מבניית תכנית עסקית, גיוס מקורות מימון לעסק, בדיקת רווחיות, ניהול תזרים מזומנים, עיצוב, ניהול צוות עובדים ומלצרים, ניהול מטבח, בניית תפריטים, רישוי עסקים, פרסום ושיווק ואף יקבלו "טיפים" מנצחים ממרצים בעלי ניסיון, כגון בעלי מסעדות מצליחות, שפים מובילים, ומומחים בשיווק ופרסום. למידע נוסף על הקורס לחצו כאן

למי מיועד קורס יזמות מזון


קורס יזמות מזון מיועד לאנשים שמעוניינים לעשות את צעדיהם הראשונים בתחום ענף המזון - מסעדה, בר, בית קפה, קונדיטוריה, קייטרינג וכדומה. בין אם אתה יזם המעוניין להקים ולנהל עסק, זכיין חדש ברשת מצליחה או סתם אדם בעל תשוקה לבישול שרוצה להפיץ את הבשורה שלו לאנשים.

קצת על תחום המסעדנות


תחום המסעדנות, לפחות לרוב אלו שנכנסים אליו הוא תחום של הגשמת חלומות ולכן זהו תחום אמוציונלי, רגיש ונשלט על ידי דחפים ואגו. בין אם אתה יצירתי ואוהב לבשל ובין אם את מקבלת מחמאות אין סופיות על המאפים שלך - סביר להניח שהכישרון והידע שלכם לא מספיקים לפתוח בכדי לפתוח מסעדה מוצלחת ורווחית. למול הרומנטיקה של הבישול וההגשמה עצמית עומדת מציאות יומיומית טובענית שכוללת, בין היתר, ההתנהלות מול העיריה, ענייני ארנונה, ניהול ספקים, ניהול עובדים, שיווק ומיתוג ועוד המון דברים. הקמה נכונה של עסק מזון משפיעה על גובה ההשקעה ויכולה לחסוך כסף רב. לעומת זאת, תהליך הקמה לא נכון יכול להיות הגורם המרכזי לסגירה מהירה של עסק מזון.

לימודים באחד מהמסלולים של יזמות מזון ייתנו ללומדים בהם את הכלים להבין את הדרכים היעילות ביותר להקים מסעדה, בית קפה או פאב. כמו-גם לדאוג שהמיזם לא יקרוס בגלל חוסר ידע מספיק בתחום.

מה עוד נלמד בקורס?


בקורס נלמדות הדרכים והצרכים החיוניים לשם השגת רישוי עסקי מזון והדרך לקבלת אישורים לעסק ודורשים הרשאות מצד גורמים כמו משרד הבריאות ומכבי האש, סוגי הציוד במטבח כמו שימוש ואחזקה תקינים, מערך הניקיון בעסק, תחזוקת מחסן ומלאים, כמו גם תכנון נכון של הציוד והסחורה. הקורס מקנה ליזמים את הידע הנדרש בתחומים של עלויות המזון והמשקאות, ניהול המטבח וצוות העובדים, ניהול מלאי, תמחור, מחשוב ובניית תפריטים שיימשכו סועדים.

על בית הספר ליזמות עסקית


YZM- בית ספר יישומי, בעל ניסיון של 30 שנה המלמד יזמים כיצד לנהל נכון את העסק, מתוך ראייה כי עסק מצליח לא יכול להתקיים רק בזכות רעיון טוב. בית הספר אינו נפרד מהתלמידים וממשיך ללוות את היזמים גם לאחר הלימודים. בעזרתנו היזמים יוכלו לעמוד על הרגליים לבד ולהתמודד עם הבעיות והחששות שמלווים כל יזם.

מתקשים להחליט? זקוקים לעזרה? פנו אלינו לקבלת ייעוץ ללא התחייבות