צור עמנו קשר:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

קורס יזמות להקמת ברים

 
 

על הקורס

תחום הברים ועלם המשקאות בארץ הוא בין תחומי הפעילות המאתגרים ביותר, הן בגלל אופי הפעילות העסקית והן בגלל ההשקעות הנדרשות בהקמת בר. עולם הברים פונה לאוכלוסיה בעלת טווח גילאים מגוון החל בבני נוער ועד לאוכלוסיה בוגרת ומבוגרת, תלוי במאפיינים ובמיתוג של הבר. קורס היזמות להקמת ברים מעניק ליזמים מגוון רחב של כלים הנדרשים להקמת בר מצליח, תחומי הלימוד בקורס כוללים עריכת תוכנית עסקית, גיוס מקורות מימון לעסק, ניהול כספי, ניהול צוות עובדים ומלצרים, ניהול מטבח, בניית תפריטים, תמחור מנות, רישוי עסקים, פרסום ושיווק.
 

מודל הלימודים

תוכנית הלימודים בקורס היזמות העסקית בתחום המזון כוללת לימוד פרקטי ויישומי של ההיבטים התפעוליים והכספיים של עסקים בתחום המזון, על ידי רואי חשבון ובעלי מקצוע המתמחים בליווי אישי של בעלי של מסעדות, בתי קפה/קונדיטוריה, בארים, מאפיות וחברות קייטרינג.
 

למי מיועד הקורס

קורס יזמות עסקית בתחום הברים מיועד ליזמים המעוניינים להקים בר.
 

תכנית הלימודים כוללת

הרצאות פרונטליות, על ידי צוות מרצים מומחים בתחומם הכולל: שפים ראשיים, בוגרי לימודים וניהול מסעדות בניו-יורק, יועצים קולינארים, רואי חשבון, כלכלנים, מנהלי חשבונות, עורכי דין, סוכני ביטוח, אנשי מכירות ושיווק, מדריכי תקשורת בינאישית וניהול משא ומתן.

הקמת בר

סקירת ענף הברים בישראל.
עולם היין והמשקאות החריפים.
היזם ובחירת הקונצפט ומאפייני הבר.
ניתוח הכדאיות של הקמת הבר.
איתור מקומות מפתח לברים.
מדוע ברים נכשלים.
קניית בר קיים הקמת בר חדש או הקמת בר בזכיינות.
הקמת בר עם או בלי שותפים
נקודת האיזון לרווחיות בר.
תכנוני מס מתקדמים.
היבטים משפטיים בפתיחת בר.
כתיבת תכנית עסקית מפורטת והצגתה.
נקודת האיזון של בר (מספר הלקוחות המינימלי לרווחיות).
יישום תכנית ההקמה ושמירה על מסגרת התקציב.
הכישורים הנדרשים לניהול בר.
פתיחת הבר כעסק (עצמאי/חברה/שותפות).
תכנון ועיצוב הבר-חלוקת שטחים, שטיחי עבודה, הגשה, שרות ואחסון
טרנדים ומיתוג ברים.
תהליכי שליטה ובקרה בתעשיית המזון.
ניהול ספרי החשבונות בעסק.
בינוי, רישוי ותכנון הבר.
התמודדות עם רשויות המס.
קריאה וניתוח דוחות כספיים.

מימון הבר
ההרצאות בשיתוף בנק הפועלים
הגורמים להצלחה פיננסית של בר.
גיוס מימון בנקאי, פרטי וממשלתי.
סוגי ההלוואות הקיימות בשוק, הריביות והעמלות המקובלות.
ניהול חשבון בנק.
חסכון בעלויות בנקאיות ועלויות מימון.
ניהול תזרים מזומנים.

תפעול הבר

אמנות השרות ועמידה בציפיות הלקוחות
בניית תפריטים ותמחור מנות.
מדידת רווחיות של בקבוקי אלכוהול
רכש קבלת סחורה וקניינות.
קירור, כמויות, מנות ושליטה בייצור.
דוחות עלויות מזון.
ספירות מלאי חודשיות.
שתייה חמה, קרה ומשקאות קלים.
העסקה וגיוס עובדים, קביעת שכר העובדים ומדיניות טיפים.
פיתוח צוות.
שווק המוצר/השרות.
טיפול בהתנגדויות ושיטות לסגירת עסקה.
שירות לקוחות בתחום המזון.
גביית חובות מלקוחות.
ניהול משא ומתן עם לקוחות, ספקים ובנקים.
מעילות והונאות בעסק על ידי עובדים לקוחות וספקים.
קביעת מחירי המכירה בעסק ותמחור מנות.
פיקוח על תחשיבי עלויות מזון - food cost.
ניהול מלאי המשקאות.
ביטוח עסק, מוצרים, עובדים ולקוחות.
הוצאות מוכרות לצרכי מס.
 

תוכנית החונכות כוללת ללא תשלום נוסף:

תלמידים שיתקבלו לקורס יזמות עסקית להקמת בארים יהיו זכאים לליווי מקצועי אישי של רואה חשבון במהלך הקמת העסק.

בחינת הרעיון העסקי והתוכנית העסקית של היזם.
יעוץ בהשגת מימון להקמת הבאר.
סיוע בבניית מודל תמחירי לבאר.
סיוע בבניית תזרים מזומנים לבאר.
פתיחת תיק עוסק מורשה במע"מ, במס הכנסה ובביטוח הלאומי.
ביצוע כל רישומי הנהלת החשבונות בבאר.
ניתוח תקופתי של ביצועי העסק בשיתוף היזם.

תוכנית החונכות ליזמים תינתן לבוגרי הקורס ביזמות עסקית להקמת בר, למשך תקופה של חצי שנה מרגע הקמת המסעדה וללא תשלום נוסף.

 

תעודת גמר

תעודת גמר תוענק למסיימי קורס יזמות עסקית להקמת ברים.